Статті

Вітамін С: що дає та які засоби варто додати до своєї б’юті-рутини

Вітамін С (також відомий як L-аскорбінова кислота) — один з найбільш ефективних гравців у доглядальній косметиці. Він захищає, сповільнює процеси старіння, має протизапальний ефект та надає шкірі сяяння. Але і це далеко не всі його функції. Вітамін С має потужну висвітлювальну дію та буде корисним для тих, хто схильний до пігментації, має постакне, лікує акне та розацеа.

Словом, його можна додати до своєї рутини всім, а особливо після 25-ти в складі антиейдж-догляду. Важливо тільки, щоб шкіра позитивно реагувала на конкретний вибраний засіб.

А ось підбірка засобів з вітаміном С на які радимо звернути увагу:

— HoliFrog Sunnyside C Glow Serum

Сироватка для сяйва шкіри: вирівнює тон і помітно освітлює пігментні плями. Крім вітаміну С (15 %), у складі також ніацинамід (2 %), який працює зі звуженням пор та відновлює шкіру, транексамова кислота (3 %)  — також освітлює, біотехнологічно створений мох для укріплення ядра клітин шкіри, комплекс грибів для зволоження та антиоксидант глутатіон. 

— Rejudicare 3C serum

Омолоджувальний серум з рекордно високою концентрацією трьох форм вітаміну С. Засіб, що буквально допомагає зупинити час: освітлює, покращує тонус та текстуру, розгладжує зморшки та підтягує овал обличчя. За регулярного використання активізує вироблення колагену, тож шкіра ставатиме більш щільною та еластичною.

— Dr. Barbara Sturm The good C
У складі три найбільш комфортні для шкіри форми вітаміну С: жиророзчинний вітамін С THD, стабілізований в глікозидній формі, екстракт сливи Какаду — джерело вітаміну С в рослинній формі. У комплексі вони допомагають ефективно впоратися з гіперпігментацією, підвищити тонус шкіри, забезпечити антиоксидантний захист та активувати синтез колагену для пружності обличчя. Сироватка легко вбирається та не викликає чутливості.

— Cosmedix Pure C
Це 100 % чиста L-аскорбінова кислота (найбільш потужна та стабільна форма) у вигляді порошку, щоб змішувати з нічними сироватками або зволожувальними засобами. Працює з нерівним тоном, зморшками та втратою еластичності. 

— 3lab Perfect C Treatment Serum

Сироватка зміцнює стінки судин, відбілює, підтягує контур обличчя, надає шкірі сяйва та покращує тургор. Її інноваційна формула забезпечує пролонгований антивіковий ефект і допомагає підтримувати здоров’я клітин. 

— Phyto C Serum Fifteen / Twenty

У бренду дві сироватки з L-Аскорбіновою кислотою. Перша, Phyto C Serum Fifteen, містить концентрацію вітаміну 15 %. З неї ідеально розпочати знайомство з більш високими концентраціями стабілізованого вітаміну С.

Друга — Phyto C Serum Twenty містить максимальну концентрацію 20 %, та відповідно дає більшу ефективність.

— Phyto-C Hyper C
Вирівняти та омолодити тон шкіри? З цим допоможе ось ця крихітка. Сироватка поєднує в собі технологію H₂A₂ (гіперабсорбувальна гіалуронова кислота), пептиди та чистий вітамін С. Усе разом це дасть видимий результат в найкоротший термін.

— DCL Scape High Potency Serum 25%
Концентрована сироватка зі стабільною формою вітаміну С Ascorbyl Methylsilanol Pectinate. Забезпечує потужний антиоксидантний захист та стимулює синтез колагену, а також допомагає боротися з ознаками старіння шкіри, освітлює, додає сяйва та еластичності.

— iS Clinical Super Serum Advance+
Цей красунчик вирішує відразу 5 естетичних завдань: антиоксидантний захист, омолодження, збільшення пружності шкіри, освітлення та вирівнювання текстури. У формулі також вперше вдалося поєднати 15 % концентрацію вітаміну С з біоідентичним фактором росту трипептидом міді, який стимулює синтез колагену. 

Опубліковано в

Журнал

Дата створення

2/02/2024